Konfitury francuskie jako dodatek do każdego dania Konfitury francuskie to niezwykłe rarytasy, które doskonale sprawdzą się jako dodatek do wielu dań...
Kuchnia francuska znana jest na całym świecie. Doskonale przyprawione, wyrafinowane dania zawdzięczają swój smak i aromat świeżym ziołom, pochodzącym przede wszystkim...
Ślimaki jadalne to francuska przekąska, która została spopularyzowana w XIX wieku. Uważana jest jako niebywały rarytas podawany w formie ekskluzywnej przystawki....
Spirulina to roślina zaliczana do grupy alg morskich lub wodorostów, która jest rośliną sztucznie hodowaną na potrzeby produkcji kosmetyków oraz suplementów...
Mąka kasztanowa to odmiana mąki orzechowej, która wyróżnia się dwiema zaletami. Brakiem glutenu i wysoką plastycznością. Bardzo rozpowszechniona w kuchni francuskiej...
Sezon melonowy rozpoczęty! Spośród wielu gatunków melona wybrałem tego z prowansalskiego miasta Cavaillon. Zaliczam go do elity melonowego świata. Przepełniony prowansalskim...